В Інституті війни заявили, що Пригожин продовжує переговори з міноборони РФ

Деталі угоди, укладеної між Кремлем і ПВК "Вагнер" за посередництва білоруського диктатора Лукашенка, все ще обговорюються сторонами. Про це йдеться в аналітичному огляді Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначається, незалежна білоруська моніторингова група The Hajun Project, послалася на дані відстежування рейсів від 27 червня, згідно з якими літак Пригожина вилетів з аеродрому Мачулищі в Білорусі в напрямку Москви, а потім одразу ж вилетів до Санкт-Петербурга.

Посилаючись на російські джерела, аналітики ISW припускають, що Пригожин повернувся в росію для переговорів із неназваними російськими офіційними особами та Вагнерівською командною радою. У ISW вважають, що Пригожин міг ненадовго повернутися, щоб опрацювати додаткові деталі угоди, укладеної Лукашенком.

Водночас, посилаючись на деякі російські джерела, в Інституті припускають, що повстання ПВК "Вагнер" уже має широкий вплив на структуру російського командування.

"Відомий російський блогер стверджував, що повстання Вагнера спровокувало "широкомасштабні чистки" серед командного складу російських збройних сил і що Міноборони Росії наразі проходить "краш-тест" на лояльність... Федеральна служба охорони Росії (ФСО) проводить перевірку російського військового керівництва, а також командирів окремих частин", - йдеться у зведенні Інституту вивчення війни.

Нагадаємо, журналіст та аналітик Сергій Гармаш в інтерв'ю "ОстроВу" розповів про причини та наслідки бунту Пригожина, і чи наблизив вагнерівський заколот завершення війни в Україні.

Як повідомлялося, у росії заарештовано генерала Суровікіна

Статті

Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Всі статті