В Інституті війни заявили, що Пригожин продовжує переговори з міноборони РФ

Деталі угоди, укладеної між Кремлем і ПВК "Вагнер" за посередництва білоруського диктатора Лукашенка, все ще обговорюються сторонами. Про це йдеться в аналітичному огляді Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначається, незалежна білоруська моніторингова група The Hajun Project, послалася на дані відстежування рейсів від 27 червня, згідно з якими літак Пригожина вилетів з аеродрому Мачулищі в Білорусі в напрямку Москви, а потім одразу ж вилетів до Санкт-Петербурга.

Посилаючись на російські джерела, аналітики ISW припускають, що Пригожин повернувся в росію для переговорів із неназваними російськими офіційними особами та Вагнерівською командною радою. У ISW вважають, що Пригожин міг ненадовго повернутися, щоб опрацювати додаткові деталі угоди, укладеної Лукашенком.

Водночас, посилаючись на деякі російські джерела, в Інституті припускають, що повстання ПВК "Вагнер" уже має широкий вплив на структуру російського командування.

"Відомий російський блогер стверджував, що повстання Вагнера спровокувало "широкомасштабні чистки" серед командного складу російських збройних сил і що Міноборони Росії наразі проходить "краш-тест" на лояльність... Федеральна служба охорони Росії (ФСО) проводить перевірку російського військового керівництва, а також командирів окремих частин", - йдеться у зведенні Інституту вивчення війни.

Нагадаємо, журналіст та аналітик Сергій Гармаш в інтерв'ю "ОстроВу" розповів про причини та наслідки бунту Пригожина, і чи наблизив вагнерівський заколот завершення війни в Україні.

Як повідомлялося, у росії заарештовано генерала Суровікіна

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті