На Херсонщині затримано "кадровичку МВД РФ", яка вербувала громадян до лав окупантів – СБУ

СБУ затримала "кадровичку МВД РФ" на Херсонщині, яка вербувала місцевих мешканців вступати до лав окупантів. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 9 грудня.

"Служба безпеки викрила ще трьох поплічниць ворога в результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні, – сказано в повідомленні. – Серед них – керівниця одного з "кадрових" підрозділів псевдооргану. Саме ця особа розгорнула широку агітаційну кампанію щодо залучення місцевих жителів до співпраці з агресором".

Уточнюється, що вона особисто підшукувала "однодумців", яким пропонувала приєднатися до лав окупаційного органу.

Після звільнення обласного центру колаборантка намагалася переховуватись. Втім, не довго. Співробітники СБУ встановили її місцезнаходження, і зараз вона знаходиться під вартою.

Зазначається, що наразі слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.

Підкреслюється, що ще двома ворожими поплічницями виявились колишні працівниці місцевих банків. Після захоплення міста вони перейшли на бік агресора. За це їх призначили "инспектором отдела кадров ГУ МВД РФ Херсонской области" і "специалистом федеральной миграционной службы МВД РФ Херсонской области".

Уточнюється, що за декілька днів до звільнення міста вони втекли до тимчасового окупованих районів півдня України. Стосовно них зібрані беззаперечні докази колабораційної діяльності. Обвинувальні акти направлено до суду.

Раніше повідомлялось, що двоє бойовиків "ДНР" потрапили в полон до ЗСУ та предстануть перед судом.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті