В Херсоні відкрився XXV Міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії"

В Херсоні відкрився XXV Міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії". Про це повідомляє МКІП.

8 вересня відбулося відкриття XXV Міжнародного театрального фестивалю "Мельпомена Таврії" в Херсоні. 

Згідно з традицією, прапор фестивалю був піднятий у сквері міста біля театру. Святкова атмосфера продовжилася флешмобом на центральній площі Херсона. 

Також у день відкриття цього ювілейного фестивалю 25 театрів представили свої вистави, зокрема: премʼєру за пʼєсою Н. Ворожбит «Погані дороги», «Позивний "Горобчик"» за п'єсою Н. Ворожбит у Херсоні (режисер - Сергій Павлюк, Наташа - Тетяна Проворова), «Джива» А. Матвійчука в Києві (режисерка - Надія Агєєва-Швед). Вистави вразили глядачів та довели, що попри труднощі мистецький спротив триває і наближає спільну перемогу.

Учасників та організаторів ювілейного фестивалю також привітав голова Херсонської обласної військової адміністрації, Олександр Прокудін, і урочисто зачитав привітання Президента України Володимира Зеленського.

«Мельпомена Таврії» — щорічний театральний міжнародний фестиваль, який традиційно проходить у Херсоні з 1999 року. Метою фестивалю є популяризація театру, підйом його авторитету, обмін досвідом між творчими колективами, ознайомлення глядача з музичними театральними прем’єрами і найцікавішими знахідками театрів різних областей України та інших країн.

Цьогоріч з 8 по 16 вересня фестиваль частково пройде у Херсоні, а також у Португалії, Туреччині, Словаччині та Німеччині. XXV фестиваль під гаслом «Ми вдома» відкриють відразу 25 театрів. Загалом відбудеться 70 показів 66 вистав 68 театрів.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті