У ГУР заявили, що удар по казармі в Макіївці був частиною плану щодо запобігання наступу рашистів

Удар 1 січня по розташуванню російських мобілізованих у тимчасово окупованій Макіївці було завдано в межах плану запобігання новому наступу росіян. Про це заявив в інтерв'ю італійській Corriere della Sera представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Відповідаючи на запитання журналіста про новорічний удар ЗСУ по розташуванню окупантів у Макіївці, Скібіцький сказав, що це було продовження контрнаступу, який ЗСУ розпочав у серпні, і що будуть й інші подібні продовження. "Це частина плану щодо запобігання новому наступу росіян. Для них це була чутлива втрата", – сказав представник ГУР.

Він також наголосив, що це було "послання всім російським солдатам, яких змушують воювати, сигнал для них".

Скібіцький зазначив, що за останні два тижні росіяни перекинули війська не лише на схід України, а й у Запорізьку область та під Херсон.

"Ймовірно, вони розпочнуть новий наступ у Запорізькій області, а на Харківському напрямку спробують зупинити наш контрнаступ. Вони також спробують утримати позиції в Херсонській області, де посилюють оборону, а також на стратегічно важливому для них Кримському півострові", – сказав він.

Представник ГУР також повторив, що ГУР не має даних про створення ударного угруповання в Білорусі, і що "Білорусь, ймовірно, використовуватиметься в основному як база для реорганізації військ".

Нагадаємо, військова розвідка України вважає, що росія має намір мобілізувати до 500 тис. резервістів у січні на додаток до 300 тис., які були призвані у жовтні.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті