У ГУР заявили, що удар по казармі в Макіївці був частиною плану щодо запобігання наступу рашистів

Удар 1 січня по розташуванню російських мобілізованих у тимчасово окупованій Макіївці було завдано в межах плану запобігання новому наступу росіян. Про це заявив в інтерв'ю італійській Corriere della Sera представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Відповідаючи на запитання журналіста про новорічний удар ЗСУ по розташуванню окупантів у Макіївці, Скібіцький сказав, що це було продовження контрнаступу, який ЗСУ розпочав у серпні, і що будуть й інші подібні продовження. "Це частина плану щодо запобігання новому наступу росіян. Для них це була чутлива втрата", – сказав представник ГУР.

Він також наголосив, що це було "послання всім російським солдатам, яких змушують воювати, сигнал для них".

Скібіцький зазначив, що за останні два тижні росіяни перекинули війська не лише на схід України, а й у Запорізьку область та під Херсон.

"Ймовірно, вони розпочнуть новий наступ у Запорізькій області, а на Харківському напрямку спробують зупинити наш контрнаступ. Вони також спробують утримати позиції в Херсонській області, де посилюють оборону, а також на стратегічно важливому для них Кримському півострові", – сказав він.

Представник ГУР також повторив, що ГУР не має даних про створення ударного угруповання в Білорусі, і що "Білорусь, ймовірно, використовуватиметься в основному як база для реорганізації військ".

Нагадаємо, військова розвідка України вважає, що росія має намір мобілізувати до 500 тис. резервістів у січні на додаток до 300 тис., які були призвані у жовтні.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті