У ГУР Міноборони дали пояснення, чому не розголошують усі деталі про повітряні загрози рашистів

Збройні сили України надають громадянам тільки необхідну для безпеки інформацію стосовно повітряних загроз з боку країни-агресора росії. Адже у разі розголошення всього військові не знатимуть, як діятиме ворог. Про це сказав представник ГУР Міноборони Вадим Скибіцький в ефірі телемарафону, - пише Оbozrevatel.

За його словами, новини, необхідні для безпеки українців, надаються, а от нюанси щодо того, який тип ракет використовує РФ, звідки їх запускає і які це носії, є певною сенситивною інформацією, необхідною для військових. Зокрема, для ухвалення рішень.

"Це може бути ракета повітряного, морського базування або з реактивних систем залпового вогню "Град", "Смерч", які використовує РФ. У багатьох випадках, якщо, наприклад, відстань до міста невелика, зокрема, ми говоримо про Харків чи Миколаєв, дії мають бути швидкими, скоординованими", – наголосив Скибицький.

За його словами, в українському суспільстві є розуміння того, що війна з росією продовжується з 2014 року і "люди звикають, вже не так бояться". Однак цим також користується ворог.

"Зараз росіяни збільшили кількість обстрілів саме цивільних об'єктів і одночасно, якщо раніше це був або темний час доби або рано вранці, то зараз вони не цураються і завдають цілеспрямованих ударів по інфраструктурі та скупченням людей посеред білого дня. Це реальний показник суті тієї терористичної держави, якою є РФ", - вважає представник ГУР МО.

Він зазначив, що відомство у своїй роботі використовує всі джерела інформації, зокрема дані з інтернету, щоб мати повну картину. Вони аналізуються, здійснюються певні процедурні питання їхньої обробки, потім – висновки.

"А звичайним громадянам краще орієнтуватися на офіційні повідомлення, попередження про повітряну атаку – тривоги, сирени. Це те, що справді свідчить про загрозу здійснення ракетного чи авіаудару", – підсумував Скибицький.

Нагадаємо, що рашисти 16 липня запустили по Україні шість ракет з району Каспійського моря.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті