У ДТЕК запропонували українцям по можливості виїхати з України на 3-4 місяці

Генеральний директор компанії ДТЕК Максим Тимченко закликав українців подумати над альтернативним місцем проживання у найближчі 3-4 місяці, аби знизити навантаження на енергосистему України. Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю BBC.

"Якщо вони зможуть знайти альтернативне місце проживання ще на три-чотири місяці, це буде дуже корисно для системи", - наголосив Тимченко.

До цього часу відключення електроенергії зазвичай обмежувалися кількома годинами, але подальші російські атаки можуть призвести до більш тривалих періодів знеструмлення. Також, за словами Тимченка, ускладнюється відновлення пошкодженої інфраструктури.

"На жаль, у нас закінчилося обладнання та запчастини... Тому ми звертаємося до наших партнерів, державних службовців, компаній і виробників обладнання допомогти нам із негайною поставкою наявного обладнання", – сказав пан Тимченко.

Як повідомлялося раніше, виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сухарук заявив, що у Київській області замість планових виключень світла можуть застосувати планові включення

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті