УВКБ ООН має намір надати українцям допомогу на $123 млн для проходження цієї зими

Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) оцінює загальні потреби допомоги українським біженцям, вимушеним переселенцям та іншим групам населення, які постраждали від війни, на проходження майбутньої зими в $123 млн, а ще $5,2 млн - на подібну допомогу в Молдові. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"УВКБ ООН визначило пріоритетність адресної допомоги в зимовий період із вересня 2023 року до лютого 2024 року для 900 000 вразливих, переміщених і постраждалих від війни людей в Україні та 55 000 біженців у Молдові", - йдеться у звіті управління "Молдова та Україна 2023-2024: Відповідь УВКБ ООН на підготовку до зими".

Згідно з ним, грошова допомога залишається переважним способом надання допомоги населенню в задоволенні потреб, пов'язаних із зимою, зокрема в оплаті енергії та оренді, оскільки від початку війни вартість життя в Україні та Молдові суттєво зросла.

Зазначається, що там, де видача готівки неможлива, УВКБ ООН і партнери роздаватимуть обігрівачі та непродовольчі товари, а також надаватимуть житло і допомогу в забезпеченні житлом, щоб допомогти сім'ям залишатися в теплі, безпеці та гідному становищі.

Уточнюється, що 450 тис. осіб отримають грошову допомогу.

Ще 15,75 тис. осіб буде забезпечено житлом або їм буде надано підтримку в теплоізоляції. Зокрема, сюди входить грошова допомога у вигляді орендної плати для 1,35 тис. переміщених домогосподарств, які наразі проживають у гуртожитках, комплекти швидкої термоізоляції для 3000 домогосподарств і 938 твердопаливних обігрівачів для сільських будинків.

Крім того, 250 тис. осіб буде забезпечено необхідними для зими непродовольчими товарами, зокрема термоковдрами, кухонними гарнітурами, матрацами, спальними мішками, лампами, термосами і рушниками. Крім того, ще 62,25 тис. осіб отримають зимові куртки і черевики.

Ще 18 тис. осіб будуть охоплені через догляд і обслуговування 362 колективних об'єктів, включно з їх дрібним ремонтом, а також підтримкою систем опалення та електропостачання.

Крім того, підготовлено генератори, достатні для обслуговування 104 тис. осіб, які будуть розподілятися в міру необхідності.

Щодо Молдови, то 55 тис. осіб отримають додаткову грошову допомогу для покриття зимових потреб, а більше ніж 20 громадським приміщенням, включно з громадськими центрами, центрами розміщення біженців та установами з догляду за дітьми, буде надано допомогу в забезпеченні інфраструктури та опалення.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті