Встановлено кілька рівнів нагляду за зброєю, яку постачають Україні - Єрмак

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак запевнив світову спільноту, що західна зброя в надійних руках, і повідомив, що в Україні діють різні рівні контролю за військовими постачаннями, які надаються

Про це він написав у колонці для Newsweek.

За його словами, Україна вже продемонструвала своє бажання боротися за себе. А нещодавні постачання із США в Україну ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS) дозволило Збройним силам України знищити сотні пріоритетних російських цілей.

"Я можу запевнити американський народ і його обраних представників, що президент Володимир Зеленський та його адміністрація розглядають ефективне використання зброї не тільки як головний пріоритет, але і як священний обов’язок, який ми маємо перед українським народом. Саме тому Володимир Зеленський запровадив рівні контролю та підзвітності, щоб забезпечити нагляд за допомогою, що надається Україні", - сказав він.

Андрій Єрмак розповів, що Зеленський і його команда радників регулярно зустрічаються з представниками країн, що надають цю допомогу, і звітують про те, де і як ця допомога використовується.

"Крім того, делегати Верховної Ради майже щотижня проводять віртуальні зустрічі зі своїми колегами з Європи, щоб переконатися, що законодавчі органи мають необхідну інформацію для виконання своїх наглядових функцій", - сказав керівник Офісу президента.

Уряд також організовує брифінги для відповідних комітетів конгресу США щодо нагляду за допомогою у сфері безпеки і співпрацює з аташе з питань оборони США бригадним генералом Гарріком М. Хармоном.

Він додав, що задля проінформованості громадськості створили спільний інформаційний центр. Це також дає можливість співпрацювати з журналістами та іншими посадовими особами.

Як повідомлялось раніше, у Литві анонсували нові пакети військової допомоги Україні.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті