Умєров закликав місцеву владу до більшого сприяння мобілізаційній роботі

Міністр оборони Рустем Умєров узяв участь у засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад під головуванням президента України. Про це повідомляє у Телеграм Міністерство оборони України. 

Під час засідання Умєров окреслив ключові напрями роботи з місцевою владою. Зокрема, у фокусі – будівництво фортифікаційних споруд.

"Це про захист нашої країни. Маємо змінити підходи до підготовки військовозобов'язаних до військової служби та населення до національного спротиву. Усі наші люди мають бути навчені та підготовлені", - сказав міністр.

Також, за словами Умєрова, органи місцевого самоврядування можуть відчутно посилити залучення фахівців до Сил оборони через проєкт рекрутингу. Він наголосив, що очікує від місцевої влади ще більшого сприяння мобілізаційній роботі.

"Хочу додати про загрозу в інформаційному просторі: Ворог активно працює над дискредитацією України - ззовні та всередині. Ворог намагається створити штучний конфлікт усередині керівництва та створити ілюзію, ніби Україну не підтримують партнери. Прошу ретельно ставитися до інформаційної гігієни", - закликав Умеров. 

Нагадаємо, у РНБО анонсували зміни у мобілізації вже найближчим часом. 

Як повідомлялося, в Раді готують законопроект, який передбачає вручення повісток через електронну пошту та рекомендованим листом. 

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті