Умєров прокоментував тему можливої зміни військових командувачів

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що в питанні можливої зміни українських військових командувачів наразі рішення не ухвалювали, але робиться все необхідне для підвищення ефективності. Про це він сказав на спільному брифінгу з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом у Києві 21 листопада, - пише "Інтрефакс.Україна".

"Тема, яка стосується зміни командувачів, вона проходить за всіма параметрами, які ми у своєму внутрішньому периметрі військовому обговорюємо. У цьому плані маю сказати, що рішення поки що не ухвалено. Але ми робимо все можливе, щоб підвищити ефективність. І якщо це станеться, то ми дуже відкрито будемо завжди комунікувати це", - сказав Умєров.

Він також зазначив, що "якщо такі речі відбуваються, то відбуваються в питаннях, які порушували раніше або для досягнення більшої ефективності".

Нагадаємо, що 13 листопада видання "Українська правда" з посиланням на власні джерела у військово-політичному керівництві країни повідомило, що в Міністерстві оборони України розглядають можливість звільнення трьох командувачів ЗСУ: командувача Медичних сил ЗСУ Тетяни Остащенко, командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського та командувача Об'єднаних сил Збройних сил України Сергія Наєва.

За даними видання, на звільненні Остащенко наполягали парамедики та волонтери, які опікуються медичним забезпеченням Сил оборони, а про підстави ймовірного звільнення Тарнавського та Наєва джерела не повідомили, проте уточнили, що питання відставок цих людей розглядають уже кілька місяців. Водночас, за даними "Української правди", Наєв може стати одним із головних фігурантів справи, яка стосується оборони Херсонської області у 2022 році.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті