Укрзалізниця та Polskie Koleje Państwowe Spółka Akcyjna уклали історичну угоду

Керівництво "Укрзалізниці" підписало угоду із польським залізничним оператором Polskie Koleje Państwowe Spółka Akcyjna (PKP S.A.). Про це розповів голова правління Укрзалізниці Євген Лященко у коментарі пресслужбі "Укрзалізниці".

"Разом ми продовжимо розвивати прикордонну інфраструктуру та збільшувати пасажиро- й вантажообіг між нашими країнами, що у підсумку матиме позитивний ефект для наших залізниць та національних економік України та Польщі", - сказав Лященко.

Згідно документу, польська сторона опрацює заходи для укладення окремих угод з УЗ у сфері управління залізничною інфраструктурою, вантажних і пасажирських залізничних перевезень. Також із метою розроблення проєктів окремих угод сторони створять спільні робочі групи.

Також УЗ і PKP домовилися, що перевантаження вантажів до вагонів іншої ширини колії або перестановку вагонів на візки іншої ширини колії здійснюватиме не тільки перевізник, що приймає, на прикордонній станції, розташованій на території його держави, а й перевізник, що здає вантаж, на прикордонній станції, розташованій на його території.

Ця угода стала історичною, оскільки подібний документ підписано вперше з 1994 року.

Як повідомлялося раніше, "Укрзалізниця" додає новий поїзд між Краматорськом і Дніпром

 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті