Українці пропонують не встановлювати новорічну ялинку у Києві - хіба що "якщо на ній повісять путіна"

Петиція з закликом не встановлювати новорічну ялинку у Києві сьогодні, 8 листопада, оприлюднена на сайті Офісу президента.

Автор петиції - Малацковський Антон Петрович.

"У Києві розпочали підготовку до встановлення новорічної ялинки. Пропонуємо придивитись уважніше до персонажів, хто лобіює дане рішення та заборонити цей захід. По перше, встановлення новорічної ялинки створить масове скупчення людей у розмірі понад 100 тисяч чоловік щодня, у випадку повітряної тривоги, переміщення такої кількості людей в укриття, які фізично не мають таку пропускну здатність та не зможуть вмістити таку кількість людей створить велику небезпеку для оточуючих. Окрім небезпеки давки в толпі, масове скупчення людей буде потенційним місцем здійснення теракту. Навіть у разі офіційної відсутності урочистих подій, приїхати «подивитись» відвідуватиме не менша кількість населення, що зазначена вище", - йдеться у документі.

Також зазначається, що функціонування новорічних прикрас збільшує витрати електроенергії цілого міста на 5-7%, що на сьогоднішній день є в край небезпечно для всієї енергосистеми.

"По трете, це зараз не доречно, цього року можемо обійтись без ялинки, будемо святкувати після нашої перемоги! За ялинку, лише у разі, якщо на ній буде висіти путін. Слава Україні!", - йдеться у петиції.

Наразі зібрано 156 з необхідних 25 тисяч підписів.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті