Україна вже повернула тіла 522 захисників, яких вважали зниклими безвісти

Україна повернула тіла 522 загиблих захисників, які були в списках зниклих безвісти. Про це повідомив уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Олег Котенко в ефірі телемарафону 12 серпня.

"Є точна цифра, скільки тіл загиблих наших захисників ми забрали. 522 тіла нам уже вдалося забрати. Ми забираємо їх із різних напрямків: Донецького, Луганського, Харківського", – сказав Котенко.

Він уточнив, що нині Україна робить усе можливе для того, щоб забрати тіла всіх своїх полеглих воїнів, але переговори із РФ щодо обміну тілами значно відрізняються від тих, які були у 2014-2015 роках.

"Ми напряму спілкувалися із ватажками "ДНР/ЛНР" і напряму розв'язували це питання, – сказав Котенко. – Зараз переговори йдуть по-іншому. У нас є посередник. Це Міжнародний комітет Червоного Хреста, через який ми спілкуємося із РФ. Ці переговори йдуть нормально. Ми забираємо тіла наших захисників".

Раніше повідомлялось, що понад 7 тисяч українських бійців зникли безвісти, частина з них у полоні

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті