Українські спортсмени братимуть участь тільки у тих відбіркових змаганнях на Олімпіаду, де не буде росіян - Кабмін

Уряд України ухвалив протокольне рішення, згідно з яким українські спортсмени братимуть участь лише в тих відбіркових змаганнях на Олімпійські Ігри – 2024, де не буде росіян. Про це повідомив Міністр Кабінету Міністрів України та член НОК Олег Немчінов 30 березня, пише "TRIBUNA.COM".

"На засіданні Уряду ухвалене протокольне рішення за пропозицією колеги Гутцайта про те, що ми беремо участь у відбіркових змаганнях на Олімпіаду-2024 тільки там, де немає росіян. Відповідно, участь поза межами цих критеріїв може бути підставою для позбавлення федерацій статусу національної", – зазначив Немчінов. – Я хочу сказати нашим колегам-спортсменам, які переживають, що через заходи МОК та допущення росіян чи білорусів до змагань, відповідно, українці не зможуть взяти участь, що поламається кар'єра чи щось інше: зате залишиться життя ваше і ваших дітей".

Він підкреслив, що українські спортсмени продовжують гинути, захищаючи свою країну.

"Учора був на черговому похороні свого доброго знайомого, який віддав понад 20 років легкій атлетиці, і загинув на Харківському напрямку. І в якого залишилося троє дітей. – сказав Немчінов. – Він добровільно пішов на другу війну. І прослужив він не на кухні, якщо можна так сказати. Тобто, він був у бойових підрозділах".

"Фактично – це початок офіційного бойкоту на рівні Уряду", – прокоментував рішення Кабміну чемпіон Олімпійських ігор 2020 року, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту у Верховній Раді України IX скликання Жан Беленюк у своєму Телеграм-каналі.

Раніше повідомлялось, що рішення про участь росіян і білорусів в Олімпіаді ухвалять у липні – після офіційної церемонії запрошення міжнародних спортсменів.

Статті

Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Країна
12.04.2024
15:51

Іпотечна програма "єОселя": шанс на житло, який не всім по кишені

Головна особливість програми – це можливість придбати житло в іпотеку під 3-7% терміном на 20 років з мінімальним внеском 20%. Подібних умов ще ніколи не було на іпотечному ринку України, тому не дивно, що програма користується популярністю.
Країна
12.04.2024
11:24

"Економічне бронювання" від мобілізації: "робота в білу" чи "податок на боягузтво"?

На одного воїна, який захищає Україну, має бути 8 осіб, які забезпечують економічно утримання цього воїна. Потрібно знаходити ті заходи та засоби, які можуть сприяти підняттю рівня економіки
Всі статті