Українські спортсмени братимуть участь тільки у тих відбіркових змаганнях на Олімпіаду, де не буде росіян - Кабмін

Уряд України ухвалив протокольне рішення, згідно з яким українські спортсмени братимуть участь лише в тих відбіркових змаганнях на Олімпійські Ігри – 2024, де не буде росіян. Про це повідомив Міністр Кабінету Міністрів України та член НОК Олег Немчінов 30 березня, пише "TRIBUNA.COM".

"На засіданні Уряду ухвалене протокольне рішення за пропозицією колеги Гутцайта про те, що ми беремо участь у відбіркових змаганнях на Олімпіаду-2024 тільки там, де немає росіян. Відповідно, участь поза межами цих критеріїв може бути підставою для позбавлення федерацій статусу національної", – зазначив Немчінов. – Я хочу сказати нашим колегам-спортсменам, які переживають, що через заходи МОК та допущення росіян чи білорусів до змагань, відповідно, українці не зможуть взяти участь, що поламається кар'єра чи щось інше: зате залишиться життя ваше і ваших дітей".

Він підкреслив, що українські спортсмени продовжують гинути, захищаючи свою країну.

"Учора був на черговому похороні свого доброго знайомого, який віддав понад 20 років легкій атлетиці, і загинув на Харківському напрямку. І в якого залишилося троє дітей. – сказав Немчінов. – Він добровільно пішов на другу війну. І прослужив він не на кухні, якщо можна так сказати. Тобто, він був у бойових підрозділах".

"Фактично – це початок офіційного бойкоту на рівні Уряду", – прокоментував рішення Кабміну чемпіон Олімпійських ігор 2020 року, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту у Верховній Раді України IX скликання Жан Беленюк у своєму Телеграм-каналі.

Раніше повідомлялось, що рішення про участь росіян і білорусів в Олімпіаді ухвалять у липні – після офіційної церемонії запрошення міжнародних спортсменів.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті