Українська армія отримала початкову партію далекобійних БПЛА-камікадзе AQ 400 Scythe

ЗСУ отримали нові безпілотники AQ 400 Scythe, які здатні вражати наземні цілі на відстані до 750 кілометрів. Про це повідомила компанія Terminal Autonomy, - пише видання Defence Blog 16 грудня. 

"Компанія Terminal Autonomy, раніше відома як One Way Aerospace, оголошує про успішне завершення закупівель, спрямованих на полегшення бойового розгортання системи AQ 400 Scythe. В офіційній заяві компанія повідомила, що ця віха, відзначена початковою виробничою потужністю в 100 одиниць і амбітними планами масштабування до 500 одиниць щомісяця, знаменує собою значний стрибок у сфері стратегічних можливостей ведення бойових дій для Збройних Сил України", - пише Defence Blog.

Зазначається, що AQ 400 Scythe - це безпілотник дальнього радіусу дії (750 км), призначений для запуску з коротких злітно-посадкових смуг або катапульт, здатний нести корисне навантаження до 32 кілограмів (з можливістю збільшення до 70 кг за рахунок зменшення дальності польоту). Його відмінними рисами є швидка збірка, можливість масового виробництва і економічна ефективність, що робить його ключовим активом у сучасній війні.

Раніше повідомлялось, що Литва передала Україні новий пакет військової допомоги.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті