Україна взяла участь у процесі спільних закупівель газу від Євросоюзу

Україна буде задіяна в процесі спільних закупівель газу, який запустив Європейський Союз. Про це 25 квітня повідомила пресслужба Єврокомісії та пресслужба НАК "Нафтогаз".

"Оператор підземних сховищ газу - АТ "Укртрансгаз" - успішно пройшов сертифікацію і підтвердив своє право провадити діяльність зі зберігання газу відповідно до оновлених правил у Євросоюзі та Енергетичному Співтоваристві. "Нафтогаз" здатний зробити Україну "павербанком" об'єднаної Європи і сподівається на плідну співпрацю", - заявив голова акціонерної компанії Олексій Чернишов.

Йдеться про платформу AggregateEU, для участі в якій компанії мають протягом тижня, до 2 травня, зареєструвати свої потреби в купівлі газу через механізм, щоб підготуватися до спільної купівлі газу на рівні ЄС.

"Це ключовий крок до наповнення наших газових сховищ до наступної зими і перемовин про більш вигідні ціни з міжнародними партнерами", - йдеться на сайті Єврокомісії.

Після подачі заявок від окремих компаній необхідні обсяги будуть агреговані та виставлені на торги на світовому ринку. Щойно механізм AggregateEU зіставить колективний європейський попит із пропозиціями міжнародних постачальників газу, компанії-учасники розпочнуть переговори з постачальниками щодо контрактних умов закупівлі та постачання газу. Єврокомісія не відіграватиме жодної ролі в переговорах. Перші договори про купівлю очікуються до літа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін призначив членів Наглядової ради "Нафтогазу".

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті