Україна відновила 2 залізничні ділянки на кордоні з Польщею

Україна відновила дві залізничні ділянки на кордоні з Польщею. Про це 17 лютого у Facebook повідомив міністр інфраструктури та регіонального розвитку Олександр Кубраков.

"Відновили ще дві залізничні ділянки на кордоні з Польщею: Держкордон – Старжава – Хирів – Нижанковичі – Держкордон (лінія 102) та Хирів – Самбір", - повідомив чиновник.

За словами віце-прем'єр-міністра, для цього було відремонтовано близько 70 кілометрів колій та оновлено 10 мостів. Також "Укрзалізниця" відремонтувала вокзальну інфраструктуру та пасажирські платформи у Хирові, Нижанковичах та Старжаві.

"Всі роботи були виконані в рекордні терміни – менше, ніж за рік. Завдяки завершенню цих проєктів ми суттєво наростимо пропускну спроможність нашого західного кордону, зокрема його ключового напряму – польського", - написав Кубраков.

Таким чином, Україні вдасться збільшити логістичні шляхи для транспортування міжнародної допомоги і дозволить прискорити практичну інтеграцію нашої країни в європейський ринок. Так, кількість пар поїздів до країн Європи на добу у перспективі може сягнути 14.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що росіяни показали пошкодження залізничної інфраструктури в окупованому Іловайську.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті