Україна спостерігає за операцією РДК у Бєлгородській області, але не має до цього безпосереднього відношення - Подоляк

Україна спостерігає за операцією "Російського добровольчого корпусу" у Бєлгородській області, але не має до цього безпосереднього відношення. Про це повідомив  радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter 22 травня.

"Єдиною рушійною політичною силою в тоталітарній країні закручених гайок завжди неминуче стає партизанський рух зі зброєю в руках. Україна з інтересом спостерігає за подіями у Бєлгородській області Росії та вивчає ситуацію, але не має до неї безпосереднього відношення", - наголосив Подоляк.

За його словами, у росії "танки продають у будь-якому військовоторгу", а підпільні партизанські загони складаються з громадян РФ.

Як повідомлялося,  22 травня, Легіон "Свобода Росії" заявив про "звільнення" першого села в Бєлгородьскій області - Козинка. Пізніше повідомили, що вже пройшли село Гора-Подол та "штурмують" Грайворон. За інформацією ЗМП, на всій території Бєлгородщини запровадили план "перехоплення".

У Кремлі відреагували на події в Бєлгородській області. Речник російського диктатора Пєсков заявив, що Путіну вже доповіли про ситуацію, і "російські сили видавлюють диверсантів". 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті