Україна поставить крапку в історії московської деспотії, сила - у житті і людях - Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна поставить крапку в історії московської деспотії, яка довго несла поневолення різним народам. Про це глава держави заявив 28 травня у вечірньому зведенні.

"Київ та всі наші міста, вся наша Україна поставлять крапку в історії московської деспотії, яка дуже довго і дуже різним народам несла поневолення. Її не врятують ані "Шахеди", ані будь-які інші засоби терору, які вони принизливо шукає по світу. Бо сила – вона в людях, в містах, у житті. А коли зневажають і життя, і людей, і найбільш вагомі для культури міста, буде тільки програш. Програш для Росії. Навіть сотні "Шахедів" від цього її не врятують, лише додадуть ганьби Росії", - сказав Зеленський.

Він наголосив, що під час чергової російської атаки в ніч на неділю кількісно найпотужніший удар був спрямований проти Київщини.

"В межах міста Київ та області збито 36 дронів. Саме так Росія відзначає День нашого древнього Києва. За свою історію Київ бачив різні підлості від загарбників. Пережив їх усіх – переживе і рашистів. Жодного з них тут не буде!", – наголосив президент.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті