Україна не має інформації про факт передання РПЦ Угорщині українських полонених - ГУР

Наразі в України немає інформації про те, що факт передання українських полонених Російською православною церквою Угорщини відбувся. Зокрема, Київ не знає, чи на волі військові. Про це заявив представник ГУР МО Андрій Юсову у ефірі телемарафону.

"Станом на зараз у нас немає інформації про те, що факт відбувся, що полонені вже на території цієї країни та на свободі. Оскільки Україна - це цивілізована держава, то для нас головне - людина та життя. Сподіваємось, що в результаті цих маніпуляцій з боку держави-агресора частина українців опиниться на свободі", - заявив він.

За словами Юсова, Україна говоритиме з усіма учасниками передачі військових та з'ясовуватиме деталі.

"А все інше ми з'ясуємо та прокоментуємо. Тема чутлива, тут будь-яке слово може вплинути на результат. Ми будемо говорити з усіма учасниками цього процесу і з'ясовувати моменти", - заявив він.

Представник ГУР наголосив, що Москва не виконує гуманітарного права та Женевських конвенцій.

"Але факт залишається фактом - Росія не виконує гуманітарне право та Женевські конвенції, а використовує їх, маніпулює в своїх інтересах", - додав він.

Як повідомлялося раніше, РПЦ та її патріарх Кирило планують передати Угорщині щонайменше 11 українських військовополонених з метою повернути втрачену легітимність церкви проти якої було ведено широкі міжнародні санкції.

За даними джерел, росія планувала розіграти так звану "угорську карту", щоб актуалізувати уявні проблеми нібито "закарпатського сепаратизму". У прес-службі РПЦ заявили, що "передача відбулася на прохання угорської сторони". Напередодні передачу полонених підтвердили в Угорщині .

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті