Україна мусить ініціювати кардинальні зміни статуту ООН, бо міжнародної системи захисту прав людини у світі не існує - Лубінець

Міжнародної системи захисту прав людини у світі не існує, і саме Україна повинна бути ініціатором кардинальних змін статуту ООН. Про це заявив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець в інтерв’ю LB.ua, опублікованому 3 липня.

"Міжнародної системи захисту прав людини у світі не існує, – сказав Лубінець. – Її треба напрацьовувати. Саме тому Україна повинна бути ініціатором кардинальних змін статуту ООН".

Він уточнив, що треба започаткувати нову організацію, альтернативу Міжнародному комітету Червоного Хреста.

"Подивіться мої публічні заяви, я максимально жорстко критикую. Так і кажу: у нас купа міжнародних інституцій, але немає такої організації, яка може допомогти мені зараз повернути цивільних, повернути дітей, – сказав омбудсмен. – Я публічно заявляю про те, що, на мій погляд, міжнародної системи захисту прав людини у світі не існує. Її треба напрацьовувати".

Раніше повідомлялось, що Лубінець заявив: Передача росією Угорщині 11 військовополонених – це старт інформаційної спецоперації проти України.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті