Україна може звільнити Крим до кінця літа - американський генерал Бен Ходжес озвучив умову

Українські війська – за достатньої підтримки розширеною військовою допомогою Заходу – можуть прорвати російські позиції і досягти окупованого Кримського півострова до кінця літа. Про це заявив колишній командувач армією США в Європі генерал Бен Ходжес в інтерв’ю Newsweek про перебіг і перспективи наступу України, опублікованому 23 червня.

"Я стверджую, як і раніше, що якщо Сполучені Штати нададуть те, що потрібно Україні, то Україна все ще може звільнити Крим до кінця цього літа", – сказав Ходжес.

Зазначається, що на тлі побоювань щодо повільних темпів і зростаючих втрат контрнаступу України на півдні та сході країни, розпочатого на початку червня, Ходжес закликав адміністрацію президента Джо Байдена підкреслити свою прихильність до перемоги України, надавши сучасну зброю, таку як ATACMS.

Уточнюється, що досі США відмовляли Києву в цьому.

За словами Ходжеса, звільнення Криму до кінця літа можливе, якщо США нададуть ракети ATACMS, дрони Grey Eagle або "…інші системи озброєння, які дозволять діставати цілі далі, ніж вони дістають на цей момент".

Раніше повідомлялось, що в Пентагоні вважають корисним надання Україні касетних боєприпасів.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті