Україна може домогтися відкриття аеропорту у Львові в рамках гуманітарного коридору

Україна може домогтися часткового відкриття Львівського аеропорту в рамках гуманітарного коридору. Про це 7 червня заявив голова Львівської ОДА Максим Козицький в ефірі "Першого західного".

"Сьогодні ми підписали договір, який дозволяє нам разом розвивати прикордонну інфраструктуру, наші пункти пропуску, наші дороги, транспортні коридори", - заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Це відбулося в рамках програми Європейського Союзу "Механізм "Сполучення Європи". І після підписання договору Україна стала частиною цієї програми.

"Можливе відкриття аеропорту - одна з речей, на яку ми дуже чекаємо. Це питання було піднято, і ми сподіваємося, що так, як зерновий коридор, так може бути і гуманітарний коридор, який може бути забезпечений Європейським Союзом", - розповів Козицький.

За його словами, у разі відкриття аеропорту в рамках гуманітарного коридору, його частково забезпечуватиме Євросоюз.

Нагадаємо, що в середині травня зернову угоду вдалося продовжити на 60 днів.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті