Україна має дані про інші страти беззбройних військових росіянами - омбудсмен

Україна має у своєму розпорядженні свідчення про випадки страт беззбройних українських військових. Про це 17 березня у Telegram повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"Розстріл російськими військовими українського полоненого Олександра Мацієвського після фрази "Слава Україні", на жаль, не рідкісний випадок на цій жахливій загарбницькій війні", - написав він.

За словами Лубінця, джерела в силових структурах повідомили йому про інші випадки подібних страт. Причому окупанти розстрілюють військовополонених "відкрито та цинічно" – і роблять це за згодою командирів. Все це дозволяє військовим злочинцям думати, що вони можуть уникнути покарання.

"Вкотре переконуємося, що для Росії не існує Женевських конвенцій та норм міжнародного гуманітарного права. Окупанти систематично вчиняють воєнні злочини, порушуючи закони та звичаї війни", - написав омбудсмен.

Лубінець додав, що Україна інформує міжнародну спільноту про кожен такий злочин, оскільки притягнення РФ до відповідальності – не лише мета, а й борг усього цивілізованого світу.

Нагадаємо, раніше в ООН підтвердили, що відео із розстрілом Героя України Олександра Мацієвського є справжнім.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті