Указу про відставку Залужного немає, але питання розглядається - ЗМІ

Поширена у пабліках інформація про начебто звільнення Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного поки не має офіційного підтвердження. Указ не підписаний, - повідомляє УП.

Одне із джерел видання в РНБО повідомило: "Його викликали і запропонували іншу посаду. Можливо послом кудись підеш. Він відмовився. Указу немає".

Також станом на 19:40 на сайті Офісу президента немає указу про звільнення.

Крім того, частина співрозмовників, дотичних до Ставки Верховного головнокомандувача, заперечила звільнення Залужного.

Джерела в ОП станом на 19:30 також повідомили, що це не правда.

В Telegram-каналі Міноборони України о 19:41 з'явилося повідомлення: "Шановні журналісти, одразу відповідаємо всім: Ні, це не правда". Але не зрозуміло, про кого саме "неправда", бо у соцмережах також пишуть про нібито відставку міністра оборони Рустема Умєрова.

Також за інформацією джерел, основним претендентом на посаду Головнокомандувача є голова ГУР МО Кирило Буданов.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті