Удари по енергооб'єктах є ключовим компонентом військової доктрини РФ – британська розвідка

Удари по цивільних об'єктах є ключовим компонентом військової доктрини росії як мінімум із жовтня 2022 року. Про це 1 грудня у Twitter повідомляє Міноборони Великобританії.

"З жовтня 2022 року росія неодноразово атакувала розподільчу мережу України, переважно крилатими ракетами. Це перший приклад того, як росія намагається реалізувати концепцію Стратегічної операції зі знищення критично важливих цілей (SODCIT), яка є ключовим компонентом військової доктрини, прийнятої нею в останні роки". , – повідомили у британському військовому відомстві.

За даними британської розвідки, РФ передбачала, що в рамках SODCIT буде використовувати ракети великої дальності для завдання ударів по найважливішій національній інфраструктурі ворожої держави, а не по її збройних силах, щоб деморалізувати населення і зрештою змусити лідерів держави капітулювати. Проте ефективність SODCIT як стратегії, ймовірно, знизилася, тому що росія вже витратила більшу частину своїх відповідних ракет проти тактичних цілей, зазначається у повідомленні.

"Крім того, оскільки Україна провела успішну мобілізацію протягом дев'яти місяців, матеріальний та психологічний ефект від SODCIT, ймовірно, буде меншим, ніж якби вона була розгорнута у початковий період війни", - вважають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявляв про високий ризик нових масованих ударів РФ по нашій країні.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті