У Зеленського порадили військовим не коментувати ситуацію на фронті після інтерв'ю Залужного

В Офісі президента прокоментували інтерв'ю головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного для The Economist і: порадили військовим не коментувати на публіку те, що відбувається на фронті. Про це заявив заступник керівника ОП Ігор Жовква в ефірі телемаратону 4 листопада.

"На місці військових я б, напевно, найменше, що б робив — це б коментував для преси, для відкритої публіки те, що відбувається на фронті, те, що може відбутися на фронті, якісь варіанти", — сказав він.

На його думку, таким чином "ми тоді полегшуємо роботу агресору".

"Я впевнений, що все дуже уважно росіянами прочитано, занотовано, зроблено висновки. Якщо ми так якимось чином досягнемо успіхів — можливо, це дуже глибокий стратегічний задум. Але мені, чесно кажучи, дуже дивно", — додав Жовква.

Заступник керівника ОП заявив, що після виходу згаданої колонки до нього телефонував "один з керівників кабінетів лідерів".

"І вони просто в паніці мене запитують: "А що доповідати моєму лідерові? Ви дійсно в глухому куті?" То ми цього ефекту намагаємось досягти цією статтею?" — стверджує Жовква.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний розповів виданню The Economist, що змінити ситуацію на фронті можуть інноваційні підходи. 

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті