У Запоріжжі спільно з урбаністичною коаліцією "Ro3kvit" розробляють "Візію Запоріжжя-2030", яка ляже в основу оновленої Стратегії розвитку міста

У Запоріжжі місцева влада разом з представниками громадськості, наукової спільноти й з командою урбаністичної коаліції "Ro3kvit" в рамках роботи над планами післявоєнного розвитку міста розробляє "Візію Запоріжжя-2030", відповідний Меморандум між міською радою і коаліцією "Ro3kvit" було підписано на 3 березня. Про це повідомили міська рада Запоріжжя на своєму сайті й урбаністична коаліція "Ro3kvit: Urban Coalition for Ukraine" у Facebook 4 березня.

"Почалась розробка "Візії Запоріжжя-2030", - пише міськрада.

"Візія Запоріжжя-2030" - це документ, який має на меті визначити майбутнє міста Запоріжжя в умовах війни та після її закінчення. Урбаністична коаліція Ro3kvit: Urban Coalition for Ukraine надає експертну підтримку Запорізькій міській раді для забезпечення використання сучасних методів та інструментів в рамках розробки Візії", - пише коаліція "Ro3kvit".

Зазначається, що наразі затверджено чотири робочі групи, які візьмуть участь у розробці стратегічного документу. У складі робочих груп - представники різних сфер, що впливають на якість життя міста. Це екологія, культура, економіка, мобільність, спорт, освіта, інфраструктура, безпека та захист, діджиталізація тощо. Вони аналізуватимуть поточну ситуацію в місті, виявлятимуть основні проблеми та виклики та пропонуватимуть рішення для їх подолання.

"Вже зараз працюємо над планами післявоєнного розвитку Запоріжжя, - зазначив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв. - Один з важливих кроків на цьому шляху - розробка "Візії Запоріжжя-2030", яка ляже в основу оновленої Стратегії розвитку міста".

Куртєв підкреслив, що в розробці Візії бере безпосередню участь засновник урбаністичної коаліції "Ro3kvit" нідерландський архітектор Фулко Трефферс, який особисто знаходиться в Запоріжжі. 

В числі напрямків діяльності коаліції - стратегії розбудови міст й відповідні пілотні проєкти в Україні.

На фото праворуч - засновник урбаністичної коаліції "Ro3kvit" нідерландський архітектор Фулко Трефферс

Раніше повідомлялось, що в центрах психосоціальної підтримки родин з дітьми в Запоріжжі починають проводити навчальні сесії з основних шкільних предметів.

Раніше також повідомлялось, що Запоріжжя починає налагоджувати економічну співпрацю з Калушем Івано-Франківської області.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті