У Закарпатській ОВА пояснили, чи пов'язаний з мобілізацією дозвіл військовим перевіряти документи громадян

Рішення про запровадження окремих заходів правового режиму воєнного стану, зокрема перевірки документів військовими та нацгвардійцями, ухвалене радою оборони Закарпаття, не пов’язане з мобілізацією і не містить дозволу на перевірку транспортних засобів, житла або інших приміщень громадян. Про це розказав заступник голови Закарпатської ОВА Ігор Шинкарюк на брифінгу 1 грудня, повідомляє "Карпатський Об'єктив".

"Існує хибна думка, начебто воно (рішення. - "ОстроВ") пов’язане з мобілізацією, але це зовсім не так", – сказав Шинкарюк.

Він підкреслив, що ухвалене рішення стосується винятково перевірки документів.

Зазначається, шо рішення прийнято відповідно до постанови, котра містить у собі не лише перевірку документів, але і транспортних засобів, житла, майна і всього іншого. Однак, за словами заступника голови ОВА, на території Закарпатської області рішенням Ради оборони запроваджено виключно перевірку документів - без перевірки транспортних засобів, житла тощо.

Шинкарюк також наголосив, що це рішення необхідне через підвищений рівень криміногенної обстановки, оскільки на територію Закарпаття прибувають різні групи людей, серед яких так звані "авторитети". Крім того, в Закарпатську область багато людей прибувають на територію області з метою незаконного перетину кордону.

"У нас відволікаються величезні сили Державної прикордонної служби, котра вимушена працювати по всій лінії державного кордону. А це декілька сотень кілометрів", – сказав чиновник.

За його словами, самих прикордонників для цього не вистачає.

Раніше повідомлялось, що на Закарпатті з п'ятниці перевірятимуть документи у всіх, хто проживає в регіоні.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті