У Японії українські переселенці зможуть вивчати японську мову, традиції та закони

В квітні японське Агентство імміграційних служб запустить програму, яка допоможе іноземним громадянам із зон конфліктів адаптуватися до життя в Японії. Про це повідомляє The Japan Times.

Агентство імміграційних служб заявило в п'ятницю, що в квітні розпочне програму, яка допоможе іноземним громадянам, що тікають із зон конфліктів, адаптуватися до життя в Японії.

Відповідно до змін до імміграційного законодавства, особи із зон конфліктів, які не мають права на отримання статусу біженця, матимуть право на шестимісячну або річну програму з вивчення японської мови та ознайомлення з законами і звичаями країни. Програма також передбачає фінансову допомогу.

Програма була розроблена головним чином для того, щоб допомогти українським евакуйованим особам, які проживають в Японії, кількість яких перевищує 2,500 осіб.

Чинне імміграційне законодавство робить програми життєвої підтримки доступними для людей, які отримали статус біженця. Японія підписала конвенцію ООН про біженців, але відома своєю суворою політикою щодо біженців, яка обмежує їхню кількість.

Майбутня програма підтримки є частиною нової системи, яку агентство розпочне 1 грудня, щоб надавати евакуйованим з України та інших постраждалих від конфлікту країн статус довгострокового резидента з робочою візою відповідно до переглянутого імміграційного законодавства.

Агентство також продовжить надавати фінансову підтримку до двох років для покриття витрат на проживання українським евакуйованим, які не мають нікого, хто міг би їх спонсорувати.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті