У ВМС ЗСУ розповіли, що буде з Чорноморським флотом РФ після ліквідації його командувача

Ліквідація командувача Чорноморського флоту росіян Юрія Соколова створить проблеми з керованістю військами для ворога. Про це заявив спікер Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону 25 вересня. 

Він нагадав, що в росії є адмірали для управління флотами, які добре знають, в якому стані знаходяться їхні сили, особовий склад, як правильно ними керувати і як їх розставити.

"І зараз вони втрачають людину, яка всім цим процесом керує. І разом з ним його штат, який так само керує флотом. Тому що потрібно розуміти, що це досить велике угруповання", - уточнив Плетенчук.

Він розповів, що для керування флотом необхідна така кількість менеджерів, яка опікуватимуться ключовими процесами. Але зараз головна частина цього механізму стала непрацездатною.

"Так, сьогодні вночі вони ще завдавали по інерції ударів. Але, як я вже сьогодні казав, це нагадує курку, яка бігає без голови. Вона бігає, щось робить, але вже вона мертва. Тому станом на зараз вони матимуть відповідні проблеми з керованістю військами", - додав речник ВМС.

Як повідомлялося, після ураження штабу Черноморського флоту РФ загинули 34 офіцера, серед них командувач адмірал Віктор Соколов.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті