У Верховній Раді розповіли. чи можлива поява в Україні російських нацменшин

З огляду на збройну агресію Російської Федерації, яка триває, жодних російських нацменшин в Україні наразі не може бути. Про це заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". 

"Я дуже вдячний і Венеціанській комісії, і Європейській комісії за те, що вони дослухалися до аргументів і підійшли з розумінням до того, що має бути знов-таки принцип взаємної поваги. Якщо цей народ не демонструє поваги, а навпаки - здійснює агресію проти України, то його права мають бути ущемлені в цій частині. Ми тут досягли повного взаєморозуміння. Тому жодних російських національних меншин в Україні наразі немає і не може бути", - сказав спікер.

Він також пояснив, що ухвалений у грудні 2022 року закон про національні меншини (спільноти) України не поширюється на нацспільноти, які представляють країну-агресора.

"І загалом ми не готові навіть вести дискусію з нашими колегами про будь-які винятки, тому що представники народу, який на сьогодні здійснює геноцид українського народу, чинить агресію, веде війну проти України, не можуть мати жодних привілеїв у нашій країні щодо будь-яких нюансів, пов'язаних із їхньою національною меншиною", - наголосив Стефанчук.

Як повідомлялося, Україна передала Угорщині дорожню карту розв'язання питань щодо нацменшини.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті