Україна передала Угорщині дорожню карту розв'язання питань щодо нацменшини

Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна передала угорському уряду дорожню карту розв'язання питань, які їх цікавлять, щодо національної меншини. Про це вона заявила в ефірі національного телемарафону 8 листопада. 

"Для нас було важливо, щоб звіт був неупереджений, і щоб там не відчувався, скажімо так, "угорський слід", тому що він має бути об'єктивним. І я хочу звернути увагу, що Європейська комісія у своєму звіті підтвердила прогрес України, підтвердила, що права національних меншин відповідають Копенгагенським критеріям, які виставляються країнам-членам Євросоюзу. Це дуже важливий сигнал для всіх інших країн-членів ЄС", - сказала Стефанішина.

Вона зазначила, що з угорською стороною триватиме робота.

"Ми передали їм детальну дорожню карту, як ми бачили вирішення питань, які порушує угорський уряд", - розповіла віцепрем'єрка.

Водночас вона наголосила, що угорська національна меншина постійно перебуває в діалозі з урядом України.

"Тому закликаємо угорську сторону дійти згоди і дати зворотний зв'язок тим пропозиціям, які ми надали", - підсумувала Стефанішина.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив про готовність укласти з Україною угоду щодо військової допомоги від ЄС. 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті