У США оприлюднили втрати росіян з початку їх наступу на Авдіївку

Сполучені Штати оприлюднили нещодавно розсекречені розвідувальні дані, які свідчать про те, що російські військові продовжують зазнавати важких втрат у війні. Про це в інтерв'ю CNN заявила речниця Ради національної безпеки США Едріенн Вотсон 12 грудня.

"З моменту початку наступу в жовтні, за нашими оцінками, російські військові зазнали понад 13 000 втрат уздовж лінії Авдіївка-Новопавлівка і понад 220 бойових машин, що еквівалентно шести маневреним батальйонам лише в техніці", - зазначила Вотсон.

Також вона додала, що диктатор путін "все ще прагне завоювати Україну, але його спроба наступу не призвела до жодних стратегічних здобутків".

Едріенн Вотсон зазначила, що росія, ймовірно, вважає, що військовий глухий кут взимку призведе до виснаження західної підтримки України і, в кінцевому рахунку, дасть росії перевагу, незважаючи на російські втрати і постійну нестачу підготовленого персоналу, боєприпасів та техніки.

"Путін чітко спостерігає за тим, що відбувається в Конгресі - і нам потрібно, щоб Конгрес діяв цього місяця, щоб підтримати Україну у важкий для неї час", - наголосила Вотсон.

Як повідомлялось раніше, у британському Міноборони оцінили втрати армії РФ щодо вбитих та поранених з початку війни.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті