У США помер поліцейський, який убив темношкірого американця Джорджа Флойда

Колишній поліцейський Дерек Шовен, засуджений за вбивство темношкірого американця Джорджа Флойда, отримав у в'язниці ножове поранення 25 листопада, а 26 листопада з'явилося повідомлення про його смерть. 

"Медичний центр Tuscan в Аризоні оголосив про смерть Дерека Шовіна, офіцера, причетного до загибелі Джорджа Флойда, якого терміново доправили в реанімацію після ножового поранення, отриманого сьогодні у федеральній в'язниці", - написав новинний канал The Watcher у мережі Х (twitter) 26 листопада.

Раніше BBC повідомило про те, що 47-річний Шовен отримав ножове поранення у в'язниці штату Арізона. 

"Офіцер був важко поранений іншим ув'язненим. На нього було скоєно напад. Бюро в'язниць підтвердило у своїй заяві, що ув'язнений федеральної в'язниці в місті Тусон дістав ножове поранення о 12:30 за місцевим часом (19:30 GMT) у п'ятницю", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що "білий Шовен відбував багаторазове покарання за смерть чорношкірого, яка спричинила бурхливі протести проти поліцейського свавілля і расизму".

У повідомленні також підкреслюється, що напад на Шовена у в'язниці стався за кілька днів після того, як Верховний суд відхилив його апеляцію, в якій стверджувалося, що він не отримав справедливого судового розгляду у справі про вбивство пана Флойда, який помер після того, як Шовен простояв навколішки на його шиї понад дев'ять хвилин у 2020 році.

Раніше повідомлялося, що у США засудили до 22,5 років в'язниці експоліцейського, який убив під час затримання Джорджа Флойда.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті