У США готують план "Б" для ухвалення пакета з допомогою Україні - ЗМІ

Законодавці США готують план "Б" для ухвалення пакета з допомогою Україні. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на The Hill

Як повідомляється, серед варіантів - петиція про звільнення спікера Палати представників Майка Джонсона, який відхилив підтриманий Сенатом законопроєкт із допомогою Україні. Хоча  подібні петиції нечасто отримують необхідну підтримку, зазначає видання. 

Паралельно також низка законодавців з Сенату та Палати представників працює над альтернативним пакетом, який стосуватиметься безпеки кордонів та іноземної допомоги, але на меншу суму. Для України передбачають близько 40 млрд доларів.

Нагадаємо, Сенат США схвалив законопроєкт, у якому передбачено 60 млрд для України. Тепер його має схвалити Палата представників, де більшість мають республіканці. 

Як повідомлялося, спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що зараз не виноситиме на розгляд проєкту щодо фінансування допомоги Україні.

Також нагадаємо, колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп хоче, щоб його країна надавала Україні допомогу у війні з росією у кредит.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті