Трамп запропонував видавати допомогу Україні у війні проти росії у вигляді кредитів

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп хоче, щоб його країна надавала Україні допомогу у війні з росією у кредит. Як повідомляє РБК-Україна, заяву Трампа наводить Bloomberg.

"Вони хочуть дати їм ще 60 мільярдів доларів. Зробіть це так. Займіть їм гроші. Якщо вони впораються, вони повернуть нам гроші. Якщо вони не впораються, вони не повинні повертати нам гроші. Чому ви повинні просто віддати їм гроші? Зробіть це у вигляді кредиту", - заявив Трамп у ході своєї передвиборчої кампанії у Південній Кароліні.

Колишній президент США порівняв такий план з угодами, які він раніше укладав із потенційно успішними спортсменами, які не мали грошей на початку своєї кар'єри.

"Я так роблю зі спортсменами. Наприклад, з професійними гольфістами, які, на мій погляд, дуже хороші. У них немає грошей, але у них великий талант. Я говорю: "Ось угода", - додав він.

Нагадаємо, цього року у США відбудуться президентські вибори. Головним кандидатом від республіканців, найімовірніше, стане Дональд Трамп, а від демократів - Джо Байден.

Як повідомлялося, Палата представників США зараз не розглядатиме допомогу Україні. 

Також нагадаємо, що 13 лютого Сенат США проголосував за пакетний законопроект, який включає військову допомогу Україні. 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті