У Сеулі скасували балет за участю російської танцівниці Захарової, яка підтримує війну РФ проти України

Фото: InArts Productions Фото: InArts Productions

У Сеулі (Південна Корея) скасували показ балету Modanse, в якому головну роль грала російська танцівниця Світлана Захарова, що підтримує російське вторгнення в Україну. Про це 15 березня повідомляють корейські медіа, - пише Суспільне культура.

Показ балету був запланований на 17–21 квітня в державному Сеульському центрі мистецтв, вистава присвячена життю французької дизайнерки Коко Шанель.

Посольство України в Кореї ще 4 березня заявило, що Захарова і нинішній директор Великого театру Валерій Гергієв "активно та публічно потурали злочинним діям російського режиму в Україні".У посольстві також додали, що Росія використовує подібні заходи як форму культурної зброї для виправдання війни та геноциду, і закликали міжнародних партнерів призупинити культурну співпрацю з росіянами.Тому центр, підпорядкований Міністерству культури, спорту і туризму, оголосив про скасування вистави в п'ятницю, 15 березня.

"Ми з жалем повідомляємо вам, що корейська частина Modanse скасована, щоб забезпечити безпеку як глядачів, так і артистів. Ми щиро перепрошуємо перед усіма глядачами, які очікували на цю виставу, і просимо поставитися з розумінням", — йдеться у повідомленні центру.

Після цього повідомлення сторінку з Modanse було видалено із сайту Сеульського центру мистецтв.

Продюсерська компанія InArts Production окремо зазначила, що виступ планували поставити ще до початку пандемії COVID-19, але попри все "ми ухвалили рішення скасувати захід на прохання Сеульського центру мистецтв, ставлячи на перше місце безпеку і добробут наших артистів та глядачів".Посольство Росії відреагувало, заявивши, що заплановані гастролі російських артистів організовують на основі прямих угод між приватними особами і вони сприятимуть збагаченню культурного ландшафту Кореї. Також додали, що будь-які спроби скасувати ці виступи будуть помилковими.

Народжена в Україні Світлана Захарова є членкинею партії "Єдина Росія" і Державного комітету Росії з мистецтв. Разом із Гергієвим вона підписала лист на підтримку анексії Криму Росією.У медіа вважають, що рішення скасувати балет вплине й на інші виступи росіян у Кореї.Поки що у Центрі виконавських мистецтв Седжонга з 16 по 18 квітня заплановані шоу артистів Великого театру, а також у Кореї з 16 по 19 травня виступатиме головний танцівник російського Маріїнського балету Кім Кімін. Центр "Седжонг" заявив, що рішення про продовження або скасування виступу залишається за організатором концертів.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті