У САП вимагають відсторонити мера Сум від посади

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) звернулася до суду з клопотанням про відсторонення від займаної посади мера міста Суми Олександра Лисенка, викритого у хабарництві. Про це САП повідомила у Телеграм 9 жовтня. 

"9 жовтня 2023 року прокурор САП подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про відсторонення від займаної посади мера міста Суми, якого разом із директором Департаменту інфраструктури Сумської області викрито на одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2 млн 130 тис. грн", - йдеться у повідомленні. 

За інформацією прокуратури, про розгляд цього клопотання буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, 2 жовтня 2023 року мера міста Суми та директора департаменту спіймали на місці злочину одразу після отримання третьої частини хабара - 1 млн 430 тис. грн.

Як повідомлялося, у САП заявили, що оскаржуватимуть рішення про закриття справи так званої формули "Роттердам+".

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті