У САП вимагають відсторонити мера Сум від посади

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) звернулася до суду з клопотанням про відсторонення від займаної посади мера міста Суми Олександра Лисенка, викритого у хабарництві. Про це САП повідомила у Телеграм 9 жовтня. 

"9 жовтня 2023 року прокурор САП подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про відсторонення від займаної посади мера міста Суми, якого разом із директором Департаменту інфраструктури Сумської області викрито на одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2 млн 130 тис. грн", - йдеться у повідомленні. 

За інформацією прокуратури, про розгляд цього клопотання буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, 2 жовтня 2023 року мера міста Суми та директора департаменту спіймали на місці злочину одразу після отримання третьої частини хабара - 1 млн 430 тис. грн.

Як повідомлялося, у САП заявили, що оскаржуватимуть рішення про закриття справи так званої формули "Роттердам+".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті