У Румунії протестують фермери. Прем'єр попросив профільного міністра про термінові заходи

Прем'єр-міністр Румунії Ніколає Чуке попросив міністра сільського господарства Петре Деа вжити термінових заходів для підтримки румунських фермерів під час засідання уряду країни 7 квітня. Про це повідомив румунський портал "Digi24".

"Прем'єр-міністр зажадав від Петре Деа термінового вирішення проблем, з якими стикаються фермери та переробники", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що основні заходи повинні бути спрямовані на справедливі відносини між виробниками, переробниками сільськогосподарської продукції та роздрібними мережами, а також на сприяння експорту сільськогосподарської продукції, в перспективі збалансування торговельного балансу, заявив глава уряду.

Підкреслюється, що заява уряду була зроблена в умовах, коли румунські фермери організували акції протесту 7 квітня в кількох повітах країни і в столиці, незадоволені рішенням, знайденим Європейською комісією для вирішення проблем і серйозних дисбалансів, з якими стикається румунський сільськогосподарський сектор, на який вплинула велика кількість сільськогосподарської продукції з України.

Уточнюється, що минулого місяця Єврокомісія надала пакет допомоги болгарським, польським і румунським фермерам на суму 56,3 млн євро, з яких 10 млн євро було перераховано Румунії.

"Це мізерна сума, порівняно з втратами у 200 мільйонів євро, які підрахували румунські фермери", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що Rheinmetall відкриє в Румунії центр технічного обслуговування української зброї.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті