У Росії обвинувачення зажадало засудити терориста Гіркіна до 4 років і 11 місяців колонії

У Росії обвинувачення зажадало засудити терориста Ігоря Гіркіна до 4 років і 11 місяців колонії. Про це пишуть російські ЗМІ.

Гіркіна (Стрєлкова) затримали і відправили під арешт у липні 2023 року. Його звинуватили в публічних закликах до екстремістської діяльності, скоєних із використанням ЗМІ або інтернету. 

За версією слідства, підставами для порушення справи стали дві публікації Гікріна в Телеграмі, в яких він допускав деокупацію Криму, а також коментував невиплати військовим фразою: "Громадяни, так адже за це розстрілювати мало". 

Як повідомляв "ОстроВ", 12 квітня 2014 року, до Слов'янська із загоном російських диверсантів із території Росії увійшов тоді мало кому відомий Ігор Гіркін (Стрєлков). Його ДРГ захопила міські відділення міліції та СБУ, а сам Гіркін оголосив себе "в.о. командувача ополченням ДНР". Пізніше він зізнався, що без його загону кровопролитна війна в Україні не почалася б. "Спусковий гачок війни все-таки натиснув я. Якби наш загін не перейшов кордон, у підсумку все б скінчилося, як у Харкові, як в Одесі. Було б кілька десятків убитих, обпалених, заарештованих. І на цьому б скінчилося. А практично маховик війни, яка досі триває, запустив наш загін", - заявив диверсант в інтерв'ю праворадикальній газеті "Завтра". У серпні 2014 року Гіркін потрапив у немилість до російських кураторів і був "звільнений" з посади "міністра оборони ДНР". 17 листопада 2022 року Міжнародний суд у Гаазі визнав бойовика винним у катастрофі малазійського "Боїнга" MH17 у небі над Донецькою областю та заочно засудив його до довічного позбавлення волі.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті