У російській еліті незадоволені шансами, які є у путіна на перемогу над Україною - Bloomberg

У російській еліті дедалі більше незадоволених перспективами російського вторгнення в Україну і особисто путіним. Про це 8 червня повідомляє Bloomberg.

"Еліта перебуває в глухому куті: вони бояться стати цапами-відбувайлами за безглузду війну. Дійсно дивно, наскільки широкого поширення серед російської еліти набуло уявлення про шанс, що Путін не виграє цю війну", - заявив колишній радник уряду РФ Кирило Рогов, який покинув країну після вторгнення.

Журналісти зазначають, що навіть найоптимістичніше налаштовані люди бачать у "замороженому" конфлікті найкращий доступний результат для Кремля. При цьому багато представників політичної та ділової еліти втомилися від війни і хочуть її припинення, хоча і розуміють, що путін навряд чи зупинить бойові дії.

Атаки всередині росії посилюють почуття незахищеності, зокрема найбільші з початку війни удари безпілотників по Москві минулого тижня. Бойові дії перекинулися на Бєлгородську область, що межує з Україною, і поставили під сумнів імідж путіна як гаранта безпеки росії. Навіть ті, хто підтримує вторгнення і хоче активізувати боротьбу з Україною, розчарувалися в перспективах РФ у війні

Нагадаємо, що на початку червня путін сам попередив Радбез про загрози режиму в росії.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті