У РФ місцева влада заборонила ховати на цвинтарі станиці Бакинської зеків ПВК "Вагнер". Пригожин пообіцяв привести 8 трун до будинку мера

Адміністрація Гарячого Ключа Краснодарського краю РФ заборонила ховати воїнів ПВК "Вагнер" на цвинтарі станиці Бакинської. Про це пишуть російські ЗМІ із посиланням на голову міста Сергія Білопольського.

Російський мер заявив, що поважає бійців ПВК "Вагнер", проте місцеві жителі просять його не перетворювати курорт на місце масового поховання. На цьому цвинтарі ховають здебільшого зеків-вагнерівців, які не мають родичів або тих, від яких відмовилися рідні. Число таких поховань наближається до 500.

Власник ПВК Євген Пригожин у відповідь заявив, що привезе тіла ще восьми "двохсотих", похорон яких намічено на 19 березня, до будинку Білопольського.

Пізніше прес-служба ватажка "вагнерівців" поширила заяву Пригожина, в якій він заявив, що похорон відбудеться в неділю в плановому порядку. "І якщо адміністрація Гарячого Ключа протидіятиме тому, щоб ми могли поховати наших бойових товаришів, то ми вживатимемо відповідних заходів та рішень", - пригрозив він.

Білопольський, у свою чергу, запевняє, що питання про поховання на цвинтарі станиці Бакинської безпритульних зеків має вирішуватись на рівні губернатора Краснодарського краю.

 

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті