У РФ місцева влада заборонила ховати на цвинтарі станиці Бакинської зеків ПВК "Вагнер". Пригожин пообіцяв привести 8 трун до будинку мера

Адміністрація Гарячого Ключа Краснодарського краю РФ заборонила ховати воїнів ПВК "Вагнер" на цвинтарі станиці Бакинської. Про це пишуть російські ЗМІ із посиланням на голову міста Сергія Білопольського.

Російський мер заявив, що поважає бійців ПВК "Вагнер", проте місцеві жителі просять його не перетворювати курорт на місце масового поховання. На цьому цвинтарі ховають здебільшого зеків-вагнерівців, які не мають родичів або тих, від яких відмовилися рідні. Число таких поховань наближається до 500.

Власник ПВК Євген Пригожин у відповідь заявив, що привезе тіла ще восьми "двохсотих", похорон яких намічено на 19 березня, до будинку Білопольського.

Пізніше прес-служба ватажка "вагнерівців" поширила заяву Пригожина, в якій він заявив, що похорон відбудеться в неділю в плановому порядку. "І якщо адміністрація Гарячого Ключа протидіятиме тому, щоб ми могли поховати наших бойових товаришів, то ми вживатимемо відповідних заходів та рішень", - пригрозив він.

Білопольський, у свою чергу, запевняє, що питання про поховання на цвинтарі станиці Бакинської безпритульних зеків має вирішуватись на рівні губернатора Краснодарського краю.

 

Статті

Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Країна
12.04.2024
15:51

Іпотечна програма "єОселя": шанс на житло, який не всім по кишені

Головна особливість програми – це можливість придбати житло в іпотеку під 3-7% терміном на 20 років з мінімальним внеском 20%. Подібних умов ще ніколи не було на іпотечному ринку України, тому не дивно, що програма користується популярністю.
Всі статті