У РФ хочуть заборонити критику російських фашистів, які пішли на війну проти України. Депутат каже, що вони виправились і "вже не зигують"

Російські нацисти та фашисти, які беруть участь у війні РФ проти України повинні бути захищені від критики нарівні з військовослужбовцями ЗС РФ та найманцями ПВК "Вагнер". Таку думку висловив співавтор поправок до закону про "дискредитацію Збройних сил" депутат Держдуми Андрій Картаполов в інтерв'ю російському ЗМІ.

Йшлося про ставлення до так званої ДШРГ "Русич", члени якої не приховують своєї симпатії до нацистської ідеології. На запитання про те, чи мають журналісти можливість розповідати про таких бійців, депутат Картаполов відповів таким чином: "Не можна взяти і ось так голослівно заявити, що ці люди підтримують фашистів. У нас немає підстав".

На зауваження журналіста, що "є маса інтерв'ю, де їхній засновник Олексій Мільчаков прямо каже, що він нацист, є фотографії, де вони зигують, є фотографії їхніх татуювань зі свастикою", - Картаполов заявив, що на його думку, "вони татуювання вже звели і більше не зигують".

"Якщо вони виконують завдання у складі угруповання російських військ, значить вони вже виправилися", - визнав він, що участь в агресії проти України списує всі гріхи та злочини.

ДШРГ "Русич" вперше заявила про себе у 2014 році, під час боїв за Луганщину. Командир підрозділу - Олексій Мільчаков - родом із Петербурга. Перший "успіх" прийшов до нього в підлітковому віці після розправи над цуценям, якому він відрізав голову. Потім було позування на тлі прапорів фашистської Німеччини, прізвисько Фріц, відео з відрізаними людськими вухами, інтерв'ю із визнанням "я нацист". Біографія не завадила його службі в армії, він також був помічений у лавах ПВК "Вагнер" під час сирійської кампанії.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті