У путіна анонсували проголошення ним промови у Кремлі про облаштування "руського міра після перемоги над Україною"

У путіна готують промову про "руський мір" після перемоги над Україною, яку він планує проголосити на з'їзді організації "Всесвітній російський народний собор" (ВРНС) 28 листопада. Про це повідомили російські пропагандистські ЗМІ та сайт ВРНС 26 листопада.

"І ми всі чекаємо, що на цьому соборі будуть сказані важливі слова про те, яким буде світ (в оригіналі "мір". - "ОстроВ") після перемоги. Ми розуміємо, що зараз перемога - головна мета. А ось як виглядатиме наш "русскій мір" після перемоги - ми сподіваємося, що дізнаємось на соборі", - сказав в ефірі одного з телеканалів наближений до РПЦ російський олігарх Костянтин Малофеєв, який був одним зі спонсорів вторгнення РФ в Україні ще у 2014-2015 роках.

Пропагандисти наголошують на "дуже важливому" характері виступу путіна на зустрічі під егідою "Всесвітнього російського народного собору".

Згідно з інформацією на офіційному сайті ВРНС, за фінансової підтримки Президентського фонду культурних ініціатив "собор" проводитиметься два дні: 27 листопада - у московському Храмі Христа Спасителя, 28 листопада - у Кремлівському палаці, де головуватиме предстоятель Російської православної церкви Кирило (Гундяєв). Співголовами ідеологічної секції "собору" названо ідеолога рашизму, філософа Олександра Дугіна та колаборанта, керівника російської окупаційної влади в окремих районах Донеччини, ватажка терористичної організації "ДНР" Дениса Пушиліна. 

За оцінкою Дугіна, "у Кремлі відбудеться Земський Собор, який змінить долі Росії та світу радикально".

Також на захід запрошено відомих російських пропагандистів й очільників РПЦ.

Раніше повідомлялось, один із лідерів російських націоналістів Дмитро Дьомушкін, який виступає проти російсько-української війни, заявив, що тепер росіяни можуть забути про ідеї "руського мира".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті