У Польщі буде валом газу: 27 вересня запускається газопровід Baltic Pipe

Завтра, 27 вересня, відбудеться урочисте відкриття газопроводу Baltic Pipe. Про це повідомляє "Польське радіо".

Проєкт поєднує Норвегію, Данію та Польщу і дозволить стати незалежним від імпорту газу з росії. Вже менш ніж за тиждень трубопроводом почне надходити блакитне паливо.

«Це найбільший і один із найскладніших проєктів нашого часу», - наголосив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький.

«Потужність цього проєкту є надзвичайно великою. Подібні задуми часто потребують кількох років, а бюджети дорожають на 100 відсотків. У цьому випадку ми все зробили вчасно, такий складний проєкт. Усі проблеми, які в часі реалізації з’являлись, ми подолали», - наголосив прем'єр-міністр.

Очільник уряду також акцентував на пропускній здадтності газопроводу і зазначив, що наразі Baltic Pipe не працюватиме на повну потужність.
«Не хочемо наразі заповнювати трубу по максимуму. Маємо ще газові контракти із американцями, катарцями та маємо власний видобуток, маємо термінали скрапленого газу, будуємо новий плавучий термінал. А також завершили роботи на інтерконекторах Литва, Словаччина, Чехія. Ми достатньо забезпечені газом», - констатував Моравєцький.

Прем'єр-міністр додав, що зараз газ дорогий, тож немає необхідності наповнювати новий газогін на 100 відсотків: газопровід Baltic Pipe запрацює з 1 жовтня з частковою пропускною здатністю.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті